Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Promocija zdravja na delovnem mestuProjekt Zdravo delovno okolje v malem gospodarstvu
 

Projekt je bil odobren na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja v letu 2013 in 2014, ki ga je objavil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

 

Cilj projekta, ki je potekal od septembra 2013 do novembra 2014, je promocija zdravja na delovnem mestu v malem gospodarstvu. Preprečevanje zdravstvenih tveganj po načelu »preventiva je boljša od kurative« bi moralo postati stalnica poslovanja vsakega podjetja. Namen projekta je povečanje zdravstvene ozaveščenosti tako delodajalcev, obrtnikov in podjetnikov, kot tudi njihovih zaposlenih, manj tveganih ravnanj in posledično zmanjšanje odsotnosti z dela ter fluktuacije zaposlenih.

 

Projekt je bil razdeljen na dva sklopa aktivnosti. Širši ciljni javnosti, obrtnikom in podjetnikom, je bil namenjen sklop aktivnosti v okviru informiranja in izobraževanja o izjavi o varnosti z oceno tveganja. Ocena tveganja je ključnega pomena za zdrava delovna mesta; statistični podatki namreč kažejo, da se vsako leto v EU več milijonov ljudi poškoduje pri delu ali pa ima resne zdravstvene težave, ki so povezane z delovnim mestom. Drugi sklop aktivnosti projekta je bil namenjen zaposlenim v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Projekt Zdravo delovno okolje v malem gospodarstvu je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.