Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihZA ZDRAVJE

 

Območna Obrtno –podjetniška zbornica Cerknica je v mesecu marcu in aprilu organizirala dva dogodka. DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH ter SEMINAR O ZMANJŠEVANJU KOSTNO MIŠIČNIH OBOLENJ TER PREPREČEVANJU POŠKODB PRI DELU. Delodajalce in zaposlene je predavateljica Špelca Nahtigal dr.med.spec. MDPŠ  seznanila z vzroki za nastanek kostno-mišičnih bolezni - ki so najpogostejši vzrok bolniškega staleža delavcev in  delovne invalidnosti -  ter  preprečevanju  le teh. Udeleženi so aktivno sodelovali v namenski praktični vadbi, ki je bila usmerjena v izvedbo vaj za krepitev in stabilizacijo mišic, vezi ter preprečevanje poškodb pri delu. Vadbo je vodila  fizioterapevtka Marinka Zgonc.

 

Dogodka sta bila izvedena v okviru projekta Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih, ki ju  je na podlagi Javnega razpisa  za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike