Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihIzobraževalne delavnice za avtoprevoznike: "Moje delovno mesto - vozilo in cesta"

 

Izobraževalne delavnice so bile organizirane za delodajalce, samozaposlene in delavce v sektorju prevozniške dejavnosti, ki združuje voznike cestnih tovornjakov, dostavnih vozil, taksijev, avtobusov, kjer se zaposleni zaradi narave dela v veliki meri soočajo s kostno-mišičnimi obolenji.

 

Delavnice smo poimenovali "Moje delovno mesto - vozilo in cesta", ker v tem sektorju ne moremo govoriti o stalnem delovnem okolju s predvidljivimi nevarnostmi, ampak o cesti, kjer se okolje stalno menja in spreminja, z njim pa tudi obstoječe in potencialne nevarnosti.

 

Z izobraževalnimi delavnicami smo pripomogli k diseminaciji dobre prakse, predvsem pa vplivali na dvig usposobljenosti, seznanitev s tveganji, ki so jim kot poklicni vozniki izpostavljeni, seznanitvi z izvajanjem preventivne politike in ukrepom za preprečevanje bolečin v spodnjem delu hrbta.

 

9 izvedenih delavnic, skupaj 118 udeležencev.

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike