Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihOgled delovnega okolja

 

Oglede smo izvedli pri 20 izbranih delodajalcih in samozaposlenih osebah, ki so predhodno sodelovali pri anketi. Izbirali smo med obrtnimi dejavnostmi za katere je statistično znano, da zaposleni pogosteje zbolevajo zaradi kostno-mišičnih bolezni in se poškodujejo pri opravljanju dela. Te dejavnosti so:
 

  • frizerstvo,
  • gostinstvo,
  • gradbeništvo,
  • kovinarstvo,
  • lesarstvo in
  • transport.

 

Z opravljenimi ogledi delovnih okolij smo pridobili posnetek stanja, ki nam je koristil predvsem pri pripravi konkretnih ukrepov za izvajanje preventivne politike na področju obvladovanja kostno-mišičnih obolenj ter preprečevanja poškodb pri delu. Na ogledu se je sledilo vnaprej pripravljenemu kontrolnemu listu, na katerem so bili navedeni temeljni elementi izvajanja celovitih ukrepov za zagotavljanje varnega in zdravega dela in s tem obvladovanja kostno mišičnih obolenj in poškodb pri delu.

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike