Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihPROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur je v sklopu projekta Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih, ki ga financira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, dne 01.03.2016 izvedla seminar za delodajalce, ki je bil namenjen spoznavanju tematike promocije zdravja na delovnem mestu in preprečevanju nastajanja bolezni in poškodb pri delu.

 

Seminar je bil izveden v dveh delih: najprej je Vesna Pekarović Džakulin, dr. medicine dela z medicinskega vidika predstavila pomen evolucije za današnjega človeka, pomen pravilne drže, gibanja in pravilne prehrane, torej skrbi za zdrav življenjski slog. Drugi del je bil praktičen - pod vodstvom trenerke Tatjana Klakočar so udeleženci izvajali vaje, pomembne za pravilno držo in boljšo gibljivost.

 

Udeleženci so bili s predstavitvami zelo zadovoljni, kar je dober obet za drugi dogodek – dan za zdravje, ki bo izveden 15.03.2016.

 

Slike iz seminarja:

   

 


 

DAN ZA ZDRAVJE

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur je v sklopu projekta Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih, ki ga financira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, dne 15.03.2016 izvedla Dan za zdravje, ki je bil namenjen spoznavanju tematike promocije zdravja na delovnem mestu in preprečevanju nastajanja bolezni in poškodb pri delu, in je v organizaciji obrtno-zborničnega sistema potekal po vsej Sloveniji.

 

Delavnica se je izvedla v dveh delih: najprej se je pod vodstvom trenerke izvajal praktični del s predstavitvijo vaj, pomembnih za pravilno držo in boljšo gibljivost, v drugem delu pa je predstavnica pooblaščenega izvajalca za varstvo pri delu predstavila še pravne podlage za promocijo zdravja na delovnem mestu, dejavnike tveganja in smernice za izboljšanje zdravja in dobrega počutja.

 

Splošna ugotovitev udeležencev je bila, da premalo pozornosti dajemo gibanju, ki je osnovni dejavnik za zdravje in dobro počutje tudi v tretjem življenjskem obdobju. Tudi zaradi tega bomo na OOZ Šentjur ob zadostnem interesu s strani delodajalcev in delavcev takšno delavnico skušali izvesti dvakrat letno.

 

Dan za zdravje OOZ Šentjur

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike