Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihDAN ZA ZADRAVJE NA OOZ ZAGORJE

 

OOZ Zagorje ob Savi je kot partner v projektu »Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih«, 15. marca 2016 v svojih prostorih izvedla promocijski dogodek »DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH«. Na dogodku, katerega se je udeležilo 17 delodajalcev in delavcev, so udeleženci izvedeli, kaj predstavlja nevarnost za nastanek poškodb in nastanek kostno-mišičnih obolenj na delovnem mestu in kako jih lahko sami z ustreznimi ukrepi obvladujemo in preprečujemo.

 

Seminar z dobro prakso je predstavil g. Tomaž Tavš iz podjetja Euro varnost d.o.o.

Dogodek so prisotni označili za koristnega z izraženo željo, da bi tudi v prihodnje organizirali dogodke z podobno tematiko.

 


 

USPEŠNO IZVEDEN SEMINAR ZA DELODAJALCE IN SAMOZAPOSLENE OSEBE O ZMANJŠEVANJU KOSTNO-MIŠIČNIH OBOLENJ TER PREPREČEVANJU NASTANKA POŠKOD PRI DELU

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Zagorje ob Savi je kot partner v projektu Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih, ki ga financira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, dne 21.4.2016 izvedla seminar za delodajalce ter samozaposlene o zmanjševanju kostno – mišičnih obolenj ter preprečevanju nastanka poškodb pri delu z poudarkom na ergonomskem oblikovanju dela in delovnega mesta.

 

Seminar, ki ga je izvajal g. Tomaž Tavš iz družbe Evro varnost d.o.o., je potekal v dveh delih: najprej je bil predstavljen teoretični del  ergonomije, ergonomsko oblikovanega delovnega mesta (dvigovanje bremen, največja dovoljena masa bremena, delovna površina, miza in stol, položaj telesa sedenje,…), nato pa so udeleženci praktično  izvajali ter se spoznavali  z vajami za krepitev ledvenega dela.

 

Udeleženci so bili z podanimi vsebinami zelo zadovoljni, z obljubo, da bodo vaje za krepitev ledvenega dela uporabljali pri svojem delu in jih predstavili tudi svojim zaposlenim. 

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike