Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihProjekt Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih je bil odobren na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja v letu 2015 in 2016, ki ga je objavil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


V projektu sodeluje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije kot glavni nosilec projekta in vseh 62 območnih obrtno-podjetniških zbornic kot partnerji in izvajalci projekta.

 

 

 

Projekt se osredotoča na dve ključni zdravstveni problematiki, ki zaznamujeta zaposlene v obrtnih dejavnostih. To sta kostno-mišične bolezni in poškodbe pri delu. Statistični podatki kažejo, da v Evropski uniji vsakih nekaj minut nekdo umre iz vzrokov, povezanih z delom. Poleg tega se na delovnem mestu vsako leto poškoduje na sto tisoče delavcev, drugi pa so zaradi stresa, preobremenjenosti z delom, kostno-mišičnih obolenj ali drugih težav, povezanih z delom, odsotni z dela (vir: Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu, 2010). Veliko teh stanj bi lahko preprečili oziroma omilili, zato se cilji tega projekta nanašajo tudi na razširjanje promocije in dobre prakse za zmanjševanje poškodb pri delu ter zmanjševanje števila kostno-mišičnih obolenj.

 

 

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike