Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostihZaključna konferenca

 

Zaključna konferenca je bila v času Novoletnega obrtno-podjetniškega sejma želja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v četrtek, 1. 12. 2016, ob 15. uri v dvorani Urška.

 

Udeležence smo seznanili z rezultati projekta in s praktičnimi preventivnimi ukrepi za obvladovanje kostno-mišičnih obolenj ter poškodb pri delu.

 

Kostno-mišična obolenja, zaradi katerih slovenski delavci največkrat odhajajo v bolniški stalež, lahko z ustrezno preventivo in pravočasnim prepoznavanjem tveganj v veliki meri obvladamo. Na konferenci smo udeležence seznanili z dobro prakso, inštruktor pa jim je prikazal nekaj gibalnih vaj, s pomočjo katerih bodo lahko pripomogli k boljšemu zdravju in počutju.

 

Poškodbe pri delu so resen problem, ki se ne kažejo le v začasni nesposobnosti za delo, nastanku invalidnosti ali celo smrti, temveč tudi v neposrednih izgubah za podjetje, kot so ustavitev proizvodnje, izpad dela proizvodnje in plačevanju nadomestil za bolniško odsotnost.

 

Vse pogostejša praksa je tudi uveljavljanje regresnih zahtevkov zoper delodajalce s strani pristojnih zavodov, zato smo predstavili tudi postopke, ki jih morajo delodajalci izvesti v primerih, ko pride do nezgod pri delu.

 

Pravilno prehranjevanje je eden bistvenih dejavnikov, ki pripomore k dobremu zdravju in počutju, zato smo udeležencem ob zaključku konference podali praktične predloge, kako urediti prehrano na delovnem mestu ter jih z predlogom zdravega obroka na delovnem mestu tudi pogostili.

 

1 izveden dogodek, skupaj 109 udeležencev.

 

 

Projekt "Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih" je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (c) 2016 Prijava za urednike